6. Ростислав Держипільський

06_

Ростислав Держипільський, 41 рік, одружений, має двох дітей, автівка: Тойота Корола

Режисер, актор, директор Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка, викладач

Народився і виріс в місті Косів. Здобув спершу історичну освіту у Львівському національному університеті, а згодом закінчив Львівський вищий державний музичний інститут ім. М.Лисенка. Працював актором Івано-Франківського облмуздрамтеатру та Київського театру «Вільна сцена». В 2008 році став директором та художнім керівником франківського театру.

У 2007 році отримав звання заслуженого артиста України. Цього року Президент підписав Указ про присвоєння Держипільському звання народного артиста.

Режисер «візитівок» Івано-Франківського театру в Україні – вистав «Солодка Даруся» та «Нація».

Вважає, що все велике робиться в світі тоді, коли хтось робить більше, ніж повинен.

У 2015 році очолив благодійний фонд «Комплекс палацу Станіслава Потоцького з брамами». Режисер тріумфального благодійного проекту «Оскар і Рожева Пані», в якому разом з Ірмою Вітовською в турі Україною збирали допомогу на лікування онкохворих діток.

Також Держипільський є одним з організаторів потужного і очікуваного на червень мистецького фестивалю “Порто Франко Гоголь Фест”.

Спробував себе Держипільський і в якості політичного віп-агітатора: у 2015 закликав підтримувати на парламентських виборах Олександра Шевченка.


Думка експерта

Тарас Зень, генеральний директор ТРК "Вежа"

Ми бачимо, що франківський театр зараз добре розвивається. І не тільки на місцевому чи обласному рівні, а й на всеукраїнському. Вистави нашого Драмтеатру збирають аншлаги не тільки в нашому місті, але й в інших обласних центрах. Чи не вперше театр гастролював за кордоном. Вони є реально цікавими, на деякі я особисто ходив кілька раз. Вважаю, що це прорив, який відкриває наше місто Україні в позитивному світлі. Це народження чергового "Станіславського феномену". І велика в цьому заслуга керівника., який мотивує своїх підопічних, саме тому я вибрав першим місцем Ростика Держипільського. Театр робить набагато більше позитивного ніж окремі політики.

 

А кого вважаєте Людиною року Ви?
  • Своя пропозиція

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *