17. Олександр Бубен

president_buben

Олександр Бубен, 45 років, голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго», президент НФК «Ураган».

Уродженець Білорусії, закінчив Кіровоградське вище льотне училище цивільної авіації як інженер-штурман. А вже у Франківську отримав вищу освіту – економічну.

Ще у далекому 2004 році Бубен посів 22 місце серед ста претендентів на звання «Найуспішніший топ-менеджер України», увійшов в рейтинг 500 найуспішніших керівників держави бізнес-сезону 2003-2004 років, посівши 195 місце.

У 2005 році його визнали найуспішнішим топ-менеджером української економіки.

Починаючи з 2006 року, зайнявся політикою, ставши депутатом міської ради від партії “Промисловців і підприємців”. У 2010 році вдруге обраний депутатом Івано-Франківської міської ради від “Фронту Змін”. Поки Бубен був депутатом, у судових тяганинах “Прикарпаттяобленерго” відсудило в місті найбільшу котельню, яка обслуговує третину Івано-Франківська. Нині на її базі утворене приватне підприємство “СТЕК”, з яким час від часу “воює” мерія. Не подобається “СТЕК” і споживачам – адже тарифи цієї фірми вищі, аніж у “Теплокомуненерго”.

Також, будучи депутатом, Бубен встиг переконати колег, аби надали його футбольному клубу “Ураган” кілька гектарів землі поблизу Німецького озера під Академію футзалу – нині там збудовані кілька майданчиків, які здають в оренду для ігор.

У 2015 році Олександр Бубен заявив, що йде з політики, щоб розгорнути діяльність у громадському секторі.

“Прикарпаттяобленерго” – найбільший роботодавець в області. А Бубена і його команду поважають за те, що йдуть в ногу з часом, не бояться новацій та розвивають професійний і дитячий футзал.

Кілька років є членом мотоклубу. Байкер-любитель регулярно приймає участь у тематичних з’їздах.


А кого вважаєте Людиною року Ви?
  • Своя пропозиція

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *