24. Михайло Вишиванюк

photo.php

Михайло Вишиванюк, 64 роки, двічі голова Івано-Франківської облдержадміністрації

Вишиванюк завжди сприймався у суспільстві як господарник. Ймовірно, що досвід роботи з людьми у колгоспі навчив його комунікації – йому вдавалося пристосовуватися до будь якої влади.

Так, у період президентства Леоніда Кучми, у 1997-2005 роках очолював крісло голови ОДА, та поновився на цій посаді вже у 2010 році, коли президентом країни став вигнанець Янукович. Не зміг утримати позиції Вишиванюк хіба що за часів Ющенка, адже тоді «помаранчевий» президент посадив на це крісло свого кума Миколу Палійчука.

Михайло Вишиванюк, незважаючи на велику недовіру франківців до нової влади, ревно захищав Януковича. Так, 12 лютого 2011 — на прес-конференції він заявив, що на президентських виборах 2015 року за Віктора Януковича в Івано-Франківській області проголосують 70% виборців, і він пройде з ним увесь цей шлях, адже так, начебто, було йому обіцяно.

А вже напередодні Революції Гідності 7 листопада 2013 року був звільнений з посади голови Івано-Франківської ОДА указом президента. Реальні причини таких змін досі не відомі. Кажуть, його команду “витіснив” наступник – ближчий до оточення Януковича Василь Чуднов.

Напередодні виборів 2015 року Михайло Васильович заявив, що більше не займатиметься політикою.

“В жодних виборах я участі тепер брати не буду. Не в моїх правилах робити з писка халяву. Те, що Руслан Гусак очолив партію («Наш край»,- ред. Йдеться про заступника Вишиванюка, екс-регіонала), це його право. Він як молодий енергійний хлопець має право думати про свою перспективу, своє майбутнє. Я політикою зараз не займаюся. Крапка. На цих виборах не шукайте мене у жодних виборчих списках”, – прокоментував свою позицію журналістам.

Нині, подейкують, Вишиванюк живе у приватній віллі у Португалії.


А кого вважаєте Людиною року Ви?
  • Своя пропозиція

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *