Куди українці можуть поїхати без віз у 2016 році (СПИСОК)

By Вадим Войтик 2 Січ, 2016 06:45

Куди українці можуть поїхати без віз у 2016 році (СПИСОК)

Схожі публікації

Loading...

В мережі опубліковано перелік країн, доступних для українців у 2016 році без віз, з оформленням електронної візи чи з оформленням візи на кордоні. 

Куди можна поїхати за внутрішнім паспортом громадянина України?

Почнемо з найпростішого – країн, які можна відвідати без будь-яких додаткових документів (закордонного паспорта і візи), маючи на руках тільки український паспорт. Це країни:

  • Білорусь (до 30 днів). Сайт посольства: ukraine.mfa.gov.by
  • Росія (не більше 90 днів). Сайт посольства: embrus.org.ua

Для яких країн не потрібна віза?

Тепер трохи складніше. Для подорожі в ці країни нам вже потрібно закордонний паспорт. Візу оформляти не потрібно. Але є деякі країни, де вам необхідно буде надати зворотні квитки або документи підтверджують платоспроможність. Ми звернемо на них увагу. Отже, список:

  • Азербайджан (максимум 90 днів). Сайт посольства: azembassy.com.ua
  • Албанія (максимум 90 днів). Адреса посольства: 02-386, Варшава, вулиця Алтова, будинок 1.
  • Антигуа і Барбуда (до 30 днів). Крім паспорта ще знадобляться зворотні квитки і документи, підтверджуючі платоспроможність. Інтереси Антигуа і Барбуди в країні представляє посольство Великобританії. Його сайт: gov.uk
  • Аргентина (до 90 днів). Адреса посольства: 01901, Київ, вулиця Івана Федорова, будинок 12, кімната 217.
  • Боснія і Герцеговина (до 30 днів). Іноді можуть знадобитися – зворотні квитки, запрошення приймаючої сторони або туристичний ваучер. Інтереси Боснії та Герцеговини в країні представляє посольство Угорщини. Його сайт: mfa.gov.hu
  • Бразилія (до 90 днів). Можуть знадобитися зворотні квитки; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 02088, Київ, вулиця Суворова, будинок 14/12.
  • Бруней (до 30 днів). Необхідно мати при собі квитки в обидва кінці; підтвердження броні в готелі або запрошення приймаючої сторони.
  • Вірменія (до 180 днів). Сайт посольства: ukraine.mfa.am
  • Гватемала (до 90 днів). Будуть потрібні квитки в обидва кінці; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 119049, Москва, вулиця Коровій Вал, будинок 7, офіс 98.
  • Туніс (до 30 днів). Необхідно мати при собі туристичний ваучер, виданий туроператором, офіційно зареєстрованим в Тунісі; міграційну карту; зворотніквитки. Сайт посольства: tunisia.org.ua
  • Туреччина (до 60 днів). Іноді може знадобитися туристичний ваучер і зворотніквитки. Сайт посольства: kiev.emb.mfa.gov.tr
  • Гонконг (до 14 днів). Будуть потрібні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Гонконгу в країні представляє посольство Китаю: ua.chineseembassy.org
  • Гренада (до 90 днів). Будуть потрібні туристичний ваучер; документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Грузія (до 365 днів). Сайт посольства: ukraine.mfa.gov.ge
  • Панама (до 90 днів) Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 01034, Київ, Золотоворітська вулиця, будинок 2-2а (почесне консульство).
  • Парагвай (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 119049, Москва, вулиця Коровій Вал, будинок 7, будова 1, офіс 36.
  • Перу (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки із закритою датою; іноді – підтвердження броні в готелі, туристичний ваучер або документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 04070, Київ, Набережно – Хрещатицька вулиця, будинок 25 (почесне консульство).
  • Ізраїль (до 90 днів). Оформити зворотні квитки; медичний страховий поліс;підтвердження броні в готелі; запрошення приймаючої сторони (для відвідування родичів); іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. Сайт посольства: embassies.gov.il
  • Казахстан (до 90 днів). Сайт посольства: kazembassy.com.ua
  • Киргизія (до 90 днів). Сайт посольства: kyrgyzembassy.com.ua
  • Малайзія (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; міграційна карта (заповнюється після прибуття). Сайт: kln.gov.my
  • Македонія (до 90 днів). Підготувати медичний страховий поліс; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 03150, Київ, вулиця Івана Федорова, будинок 12.
  • Молдавія (до 90 днів). Сайт посольства: ucraina.mfa.md
  • Монголія  (до 90 днів). Необхідно запрошення приймаючої сторони. Адреса: 03680, Київ, вулиця Желябова, будинок 8/4, кімната 613 (консульське агентство).
  • Острови Кука (до 31 дня). Підготувати зворотні квитки; туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Сальвадор (до 90 днів). Необхідні квитки в обидва кінці; міграційна карта (заповнюється англійською або іспанською мовою); документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Самоа (до 60 днів). Надати квитки в обидва кінці; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Свазіленд (до 30 днів).
  • Сейшельські острови (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; туристичний ваучер; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 04176, Київ, вулиця Електриків, будинок 29А.
  • Сербія (до 30 днів). Іноді необхідні туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони. Адреса: 04070, Київ, Волоська вулиця, будинок 4 (спільно з посольством Чорногорії).
  • Намібія (до 90 днів). Потрібна міграційна карта (заповнюється англійською мовою). Адреса: 119180, Москва, 2-й Козачий провулок, будинок 7 (за сумісництвом).
  • Нікарагуа  (до 90 днів). Необхідно підготувати міграційну карту (заповнюється англійською або іспанською мовою, коштує $ 5); зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 119285, Москва, Мосфільмовская вулиця, будинок 50, корпус 1.
  • Ніуе (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; підтвердження броні в готелі.
  • Таджикистан (до 90 днів). Адреса посольства: 123001, Москва, Гранатний провулок, будинок 13.
  • Узбекистан. Сайт: uzbekistan.org.ua
  • Чорногорія (до 90 днів). Адреса посольства: 04070, Київ, Волоська вулиця, будинок 4 (спільно з посольством Сербії).
  • Чилі (до 90 днів). Мати при собі зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність; міграційна карта (заповнюється англійською та іспанською мовою).
  • Еквадор (до 90 днів). Адреса: 01033, Київ, вулиця Саксаганського, будинок 52 А (почесне консульство).
  • Ямайка (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.

У яких країнах необхідно оформляти візу в аеропорту?

Для відвідування наступного переліку країн вам буде потрібно оформити візу в аеропорту по прибуттю в країну. Процедура досить не складне і займає не багато часу. Іноді потрібно додатково надати зворотні квитки або підтвердження броні в готелі. Список країн з оформленням віз в аеропорту:

  • Макао (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; іноді – підтвердження броні в готелі або документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Макао в країні представляє посольство Китаю ua.chineseembassy.org
  • Барбадос (до 28 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. інтереси Барбадосу в країні представляє посольство Великобританії gov.uk
  • Болівія (до 30 днів). Мати при собі фотографію паспортного формату; зворотні квитки; сертифікат про вакцинацію проти жовтої лихоманки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 04071, Київ, вулиця Хорива, будинок 45/24 (почесне консульство).
  • Східний Тимор (до 30 днів). При оформленні мати при собі дві фотографії паспортного формату; підтвердження броні в готелі; зворотні квитки. Інтереси Східного Тимору в країні представляє посольство Індонезії: 04107, Київ, Нагірна вулиця, будинок 27Б.
  • Маврикій (до 60 днів). Підготувати зворотні квитки, туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони. Адреса посольства: 10787, Берлін, вулиця Курфюрштен, будинок 84.
  • Мадагаскар (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки. Адреса: 119034, Москва, Курсовий провулок, будинок 5.
  • Мальдіви (до 30 днів). Мати при собі зворотні квитки; туристичний ваучер.
  • Гаїті (до 90 днів).
  • Того (до 90 днів). Необхідний сертифікат про вакцинацію проти жовтої лихоманки.
  • Тонга (до 31 дня). Підготувати зворотні квитки і документи, підтверджуючі платоспроможність. Інтереси Тонга в країні представляє посольство Великобританії gov.uk
  • Тувалу (до 30 днів). Мати при собі туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.Інтереси Тувалу в країні представляє посольство Великобританії gov.uk
  • Уганда (до 90 днів). Буде потрібно міграційна карта; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 119049, Москва, Митна вулиця, будинок 3, офіс 1.
  • Фіджі (до 120 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Джібуті (до 30 днів). Необхідні: міграційна карта (заповнюється англійською або французькою мовою); зворотні квитки; підтвердження броні в готелі або туристичний ваучер.
  • Домініка (до 21 дня). Підготувати квитки в обидва кінці; туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; документи, що підтверджують платоспроможність.Інтереси Домініки в країні представляє посольство Великобританії gov.uk
  • Домініканська Республіка (до 3л днів). Мати при собі зворотні квитки;підтвердження броні в готелі; міграційна карта (оформляється після прибуття, коштує $ 10).
  • Єгипет (до 30 днів). Підготувати документи: міграційна карта (заповнюється після прибуття); туристичний ваучер. Адреса посольства: 04053, Київ, Обсерваторна вулиця, будинок 19.
  • Замбія (до 30 днів). Мати при собі зворотні квитки; іноді необхідні довідки про щеплення. Адреса: 129110, Москва, проспект Миру, будинок 52А.
  • Йорданія (до 30 днів). Іноді може знадобитися туристичний ваучер, підтвердження броні в готелі або запрошення приймаючої сторони. Адреса: 01135, Київ, Дмитрівська вулиця, будинок 48Г (почесне консульство).
  • Кабо-Верде (до 30 днів). Для оформлення необхідні копія закордонного паспорта; зворотні квитки. Адреса посольства: 121615, Москва, Рубльовське шосе, будинок 26, квартира 180.
  • Кенія (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 119034, Москва, Лопухінского провулок, будинок 5.
  • Ліван (до 30 днів). Для жінок молодше 40 років буде потрібно: туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони; підтвердження броні в готелі.Адреса посольства: 03050, Київ, вулиця Чапаєва, будинок 4, офіс 3.
  • Непал (до 90 днів). Потрібно дві фотографії паспортного формату і заповнена візова анкета. Адреса посольства: 119121, Москва, 2-й Неопалімовскій провулок, будинок 14/7.
  • Сент-Вінсент і Гренадини (до 30 днів). Необхідні квитки в обидва кінці;документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Сент-Вінсент і Гренадини в країні представляє посольство Великобританії gov.uk
  • Танзанія (до 90 днів). Необхідні міграційна карта (заповнюється англійською мовою після прибуття); анкета про стан здоров’я (заповнюється після прибуття);зворотний квиток; документи, що підтверджують платоспроможність. Посольство: 121 069, Москва, Велика Нікітська вулиця, будинок 51.
  • Таїланд (туристична віза на 15 днів оформлюється на кордоні). При собі мати дві фотографії паспортного формату; зворотні квитки; міграційна карта;документи, що підтверджують платоспроможність. Також візу можна оформити онлайн. Як це зробити читайте тут. Почесне консульство –  thaiconsulate.kiev.ua

Для відвідування яких країн можна оформити візу в інтернеті?

Іноді візу можна оформити для поїздки через інтернет-сервіс або поштою, не відвідуючи посольство країни. Це економить час і гроші, адже посольство обраної країни може знаходитися не в тому місті де ви проживаєте. Таких країн не багато, дана послуга тільки набирає популярність. Перелік країн, які надають таку послугу вказано нижче:

  • Австралія (дозвіл на отримання візи в аеропорту прибуття оформляється по Інтернету).
  • Катар
  • Кіпр  (Завантажити анкету для заповнення можна тут. Надіслати анкету необхідно за адресою [email protected]).
  • Кувейт
  • Бахрейн (до 14 днів). Підготувати візову анкету (заповнюється англійською або арабською мовою); запрошення приймаючої сторони. Адреса посольства: 109017, Москва, вулиця Велика Ординка, будинок 18.
  • Ботсвана
  • Бутан(до 15 днів). Мати при собі зворотні квитки; дві фотографії паспортного формату; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Вануату (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Вануату в країні представляє почесне консульство Австралії (01032, Київ, вулиця Комінтерну, будинок 18/137).
  • Сан-Томе і Принсіпі (до 30 днів). При перетині кордону мати при собі підтвердження броні в готелі.
  • Сенегал
  • Сент-Кіттс і Невіс
  • Сент-Люсія
  • Сінгапур (оформлення через авіакомпанію або готель).
  • Сирія (до 15 днів). Необхідний телефон особи, яка запрошує. Увага! Віза не видається особам, які мають у паспорті будь ізраїльські позначки
  • Сурінам (до 60 днів). Необхідно візове дозвіл (можна оформити поштою);зворотні квитки.
  • В’єтнам (до 90 днів). Підготувати дві фотографії паспортного формату; анкета (заповнюється в літаку або після прибуття). Віза оформляється на кордоні (тільки через аеропорти, за наявності листа-запрошення його можна оформити онлайн через фірму-посередника).
  • Гана
  • Іран - офіційно візу можна оформити на кордоні. Для цього потрібно мати при собі візове дозвіл, одержуване онлайн на сайті МЗС Ірану. На даний момент сайт Міністерства закордонних справ і сайт посольства цієї держави не працюють.
  • Індія – для відвідування Індії, для громадян України необхідно отримати візу заздалегідь. C 27.11.2014 для громадян України доступна електронна віза e-TOURIST VISA (e-TV). Коридор такої візи – 34 дня. Сайт: http://embassyofindiaukraine.in
  • Камбоджа
  • Маршаллові острови
  • Мексика - Оформляється електронний дозвіл, яке дає право на одноразовий візит в течії 30 днів з моменту видачі. (В країну можна також в’їхати по візі США).
  • ОАЕ – Якщо ви купуєте авіаквитки авіакомпанії Emirates, вам не потрібно звертатися у візовий центр, процедура проводиться через сайт VFS.
  • Папуа Нова Гвінея
  • Руанда. Оформити візу можна онлайн. Після прибуття в Руанду потрібно буде пред’явити роздруковану електронну візу і заплатити відповідний збір.
  • Шрі-Ланка. При собі мати зворотні квитки; міграційна карта (заповнюється англійською мовою); підтвердження броні в готелі або документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 129090, Москва, вулиця Щепкіна, будинок 24. Електронне туристичні дозвіл можна оформити тут.
  • Південний Судан

В усі інші країни громадянам України необхідно оформляти візу в посольствах або візових відділах.

Які країни входять до Шенгенської зони?

Для відвідування країн, які входять до Шенгенської зони необхідна шенгенська віза.Згідно Шенгенського договору, пересуватися по всій Шенгенській зоні (до 90 днів) можна без обмежень. Шенгенська віза дійсна на території всіх нижчеперелічених країн.

  • Австрія
  • Андорра
  • Бельгія
  • Угорщина
  • Швейцарія
  • Швеція
  • Німеччина
  • Греція
  • Данія
  • Ісландія
  • Іспанія
  • Італія
  • Мальта
  • Нідерланди
  • Норвегія
  • Польща
  • Португалія
  • Словаччина
  • Словенія
  • Латвія
  • Литва
  • Ліхтенштейн
  • Люксембург
  • Фінляндія
  • Франція
  • Хорватія
  • Чехія
  • Естонія

У які країни зараз їздити небезпечно?

У світі завжди неспокійно. Постійно будуть існувати такі території і країни, які в той чи іншій мірі відвідувати небезпечно для життя. Ми хочемо навести вам список країн, відвідування яких на даному етапі пов’язане з тією чи іншою небезпекою, їхати туди чи ні, вирішувати вам. Отже, це країни:

  • Сомалі
  • Афганістан
  • Ірак
  • Демократична Республіка Конго
  • Пакистан
  • Сектор Газу
  • Гаїті
  • Ємен
  • Судан
  • Сирія
  • Зімбабве
  • Кот Д’Івуар
  • Алжир
  • Нігерія
  • Ефіопія

Які країни закриті для відвідування туристів?

Іноді уряд держави обмежує або зовсім забороняє в’їзд туристів на територію країни.На 2015 рік це наступні країни:

  • Ангола
  • Бутан
  • Лівія
  • Саудівська Аравія
  • Північна Корея

Наостанок хочемо нагадати вам, що ваш закордонний паспорт повинен бути дійсний не менше 3 місяців (для відвідування більшості країн необхідний закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців на момент в’їзду), а в паспорті повинно залишатися мінімум 2 порожні сторінки.

Представлений список країн і правил їх відвідування актуальний на 2016 рік, але правила доволі часто міняються. Тому перед поїздкою радимо уточнювати інформацію в посольствах тих країн, що ви запланували відвідати.




Схожі новини:

П’ятірка найдешевших столиць Європи включає  себе Белград (Сербія),...
На Зелені свята, коли люди традиційно поминають своїх померлих...
Батальйон «Франківськ» підпорядкований міністерству внутрішніх справ і повинен...
Сім українських авіаперевізників отримали від Міністерства інфраструктури України...

By Вадим Войтик 2 Січ, 2016 06:45


Загрузка...

Написати коментар

Нема коментарів

Наразі немає коментарів

Будь першим, залиш коментар!

Написати коментар
Перегляд коментарів

Написати коментар

Ваш E-mail не буде публікуватись
Позначені поля є обов'язковими*

WP-SpamFree by Pole Position Marketing



новини партнерів

Фейсбук

Google +