Львівський активіст Андрій Меаковський поділився з іванофранківцями досвідом створення дієвої спільноти

Автор: Турій Роман

05 Бер, 2015 12:10

Поділитись публікацією
Львівський активіст Андрій Меаковський поділився з іванофранківцями досвідом створення  дієвої спільноти

У громадському ресторані Urban Space 100 громадський активіст зі Львова Андрій Меаковський ділився з іванофранківцями досвідом створення  спільноти що працює на прикладі власного проекту «Betaplace».

Наразі у Івано-Франківську аналогічного коворкінгу ще поки не створено, однак, як зауважив Андрій, «Urban Space 100» – не просто кафе. Тут теж вибудовується спільнота. І на запрошення ідейного засновника проекту «Тепле місто» Юрія Филюка Андрій Меаковський приїхав до Івано-Франківська розповісти про те, як створювалося і як працює «Betaplace».

На прикладі історій конкретних проектів та людей з власної команди Андрій розповів як  працює на практиці бізнес-модель відкритого простору.

У 2013 році, разом з командою однодумців Андрій заснував «Betaplace» – коворкінг у Львові, метою якого було зібрати в одному просторі людей з різних сфер та спільними зусиллями реалізовувати цікаві та інноваційні проекти.

За два роки, спільнота розвинулась, втілила декілька технологічних та міських проектів, відбулося більше ста масових заходів освітнього та науково-популярного характеру, лекції, воркшопи, хакатони.
Відкритість, обмін досвідом легкість на підйом та швидкість рішень — основні цінності, яких дотримується спільнота.

 «Нині «Betaplace» – спільнота на базі простору. Принципово перший рік старалися мінімалізувати свої витрати. Запустили все буквально за місяць і вже за перший рік вийшли на цілковиту окупність. Першими резидентами стало дизайн-бюро, з чого ми зробили висновок, що не можна опиратися лише на свою спеціалізацію – ІТ, і варто робити все на перетині різних сфер діяльності», – зазначив Андрій Меаковський.