Захід сформує свою позицію стосовно України наступного тижня. Можливо, буде прийнято рішення про постачання летальної зброї – депутат

Автор: Турій Роман

07 Лют, 2015 12:44

Поділитись публікацією
Захід сформує свою позицію стосовно України наступного тижня. Можливо, буде прийнято рішення про постачання летальної зброї – депутат

Ні в Києві, а ні в Москві, а ні в Мюнхені – не буде остаточно сформована колективна позиція Заходу по врегулюванню кризи в Україні!

Читайте також: У ПНУ посвятили дві тисячі першокурсників... онлайн

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

За його словами, остаточна позиція буде сформована лише 9 лютого, в понеділок в Вашингтоні.

«Саме там буде заслухана остаточна ситуація по Україні та Росії, після прильоту туди Ангели Меркель, які спільно з Держсекретарем Джоном Керрі та президентом Обамою будуть погоджувати та напрацьовувати остаточну позицію США та Європи, яка лише 12 лютого остаточно буде офіційно озвучена та ухвалена на саміті ЄС», – каже Романюк.

За його словами, російський Президент Володимир Путін не піде на капітуляцію і виконання Мінських домовленостей з усіх 12 пунктів.

«Тепер лише питання, як задалеко готовий піти Захід, аби наказати за печерний фашизм Путіна? Зрозуміло одне, що якщо Путін не поступиться колективному тиску Заходу, то США односторонньо нададуть оборонну летальну зброю Україні. Масштаб військо-технічної допомоги США-Україні перевищить суму в 1 млрд. доларів США у 2015 році. Позицію США підтримають лише окремі члени НАТО. Важливо зазначити, що я не виключаю значно масштабнішу військову допомогу Україні, у випадку непередбаченого фатального збройного загострення ситуації на фронтах України, у випадку (борони Боже) від повномасштабного континентального вторгнення Армії Росії на всю Україну. Але, будемо сподіватися і молитися, що цього не станеться», – каже депутат.

Теги: