У Івано-Франківську презентували добірку урбаністичного кіно “Гра в міста”

Автор: Турій Роман

08 Січ, 2015 20:10

Поділитись публікацією
У Івано-Франківську презентували добірку урбаністичного кіно “Гра в міста”

У громадському ресторані  Івано-Франківська Urban Space 100 відбулася презентація фестивалю “86” за участі Надії Парфан та Іллі Гладштейна і показ короткометражної підбірки “Гра в міста”.

Надія Парфан – родом з Івано-Франківська, нині проживає у Києві, наразі є дослідником кіно. Ілля Гладштейн – киянин, який довгий час працював координатором короткометражних фільмів на міжнародному кінофестивалі “Молодість”, бачив багато поганого кіно і тому знає яким є добре кіно. Разом вони у 2014 році заснували Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики “86” в місті Славутич.

“Люди із західної Європи люблять їздити в Чорнобиль. Ми вирішили вклинитися в чорнобильську моду з кінофестивалем «86». Ми закохалися в Славутич і вирішили показати, що кіно може робити з містами і що міста можуть робити з кіно”, – говорить засновник фестивалю Надія Парфан.

До Івано-Франківська Надія та Ілля привезли короткометражну підбірку “Гра в міста” – спеціальну програма коротких метрів про сучасні міста – Сан-Паулу, Київ, Афіни, Збоїща, Веґас, Алчевськ, Нью-Йорк. Івано-франківськ – шосте місто, в якому презентують “Гру в міста”.

Добірка короткометражних фільмів має на меті показати весь спектр кіно – своєрідна панорама абсолютно різних фільмів за ритмом, хронометражем.

“І абсолютно нормальним буде, якщо якісь вам не сподобаються”, – попередили гостей презентації організатори.

До слова, бажаючих переглянути корометражки зібралася повна зала громадського ресторану “Urban Space 100”.