В Олімпійський тиждень на Прикарпатті флорболили та свистіли у свисток

Автор: Турій Роман

22 Sep, 2014 20:10

Поділитись публікацією
В Олімпійський тиждень на Прикарпатті флорболили та свистіли у свисток

В ході Всеукраїнської акції “Олімпійський тиждень” вихідні дні на Прикарпатті вирували спортивними подіями.

Читайте також: В Івано-Франківській ОТГ стартував конкурс проєктів та програм місцевого самоврядування

У м. Коломиї відбулася товариська зустріч по флорболу між командами “Вікінги” м.Київ та “Факел” м.Коломия. Голова обласного відділення НОК Мирослав Карабін нагородив пам’ятним подарунком кращого гравця України та вручив олімпійську атрибутику.

Далі олімпійський рух продовжився відкриттям кабінету-музею олімпійської освіти у смт.Яблунів Косівського району. Урочисте відкриття та перерізання стрічки надали триразовій учасниці Олімпійських ігор Надії Діденко.

Після урочистого відкриття кабінету юні спортсмени змагалися в спортивних змаганнях. У змаганнях взяли участь учні Верхньоясенівської школи Верховинського району, Косівської школи №1, Стопчатівської, Микитинецької, Нижньоберезівської та Яблунівської шкіл Косівського району.

Першими у боротьбу вступили учні 5-6 класів, які змагалися за перемогу в грі «Увага, свисток!». Ці змагання організував у 70-х роках минулого століття Абрам’юк Василь Федорови, пам’ять якого вшанували на святі. Він – один із перших майстрів спорту на Косівщині, відмінник освіти.

В підсумку перемогу святкували господарі змагань – учні Яблунівської школи. Паралельно відбувся футбольний турнір. Відділення НОК України в Івано-Франківській області в кабінет музей подарували Олімпійську літературу, а учасникам змагань подарунки.

Теги: