Комунальний департамент переходить на роботу в системі “ProZorro”

Автор: Турій Роман

01 Сер, 2016 14:03

Поділитись публікацією
Комунальний департамент переходить на роботу в системі “ProZorro”

З 1 серпня всі державні тендери в Україні будуть проводитись виключно в електронній системі ProZorro.

“Якщо з 1 квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) в ProZorro перевели центральні органи влади, великі держпідприємства і природні монополісти, то тепер ProZorro є обов’язковою також для місцевих органів влади, комунальних підприємств і інших організацій, які використовують кошти платників податків”, – йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

Як відбувається процес запровадження системи в Івано-Франківську “Галка” розпитала директора Департаменту комунальної, житлової політики і благоустрою Михайла Смушака.

“Проблем немає. Люди пройшли відповідне навчання. Єдине питання, яке зараз передбачене є тендерна межа для робіт на півтора мільйона, для послуг та товарів 300 тисяч. Відповідно до даних сум закупівлі можна проводити або через ProZorro, або без проведення торгів, але з оприлюдненням звіту. Оскільки немає рішення виконкому до півтора мільйона всі закупівлі проводитимемо з оприлюдненням, а решту через  ProZorro. Думаю, що запровадження такої системи буде десь зручнішим для виконавців”, – каже Смушак.

Також комунальник розповів, що за системою ProZorro планують визначити виконавців аудиту комунальних підприємств.

Серед мінусів роботи в систему ProZorro Смушак називає неможливість відслідкувати наперед якість надання послуг.