Петро Шкутяк: “Я завжди стараюся поважати свого ворога. Вони також воюють. Я апріорі на початку поважаю людину”

Автор: Людмила Баран

24 Сер, 2014 20:53

Поділитись публікацією
Петро Шкутяк: “Я завжди стараюся поважати свого ворога. Вони також воюють. Я апріорі на початку поважаю людину”

Депутат обласної ради, боєць батальйону “Айдар” Петро Шкутяк поділився своїми думками з виданням ВВС.

Читайте також: "Нині Україна долає екватор небезпечного експерименту", - Петро Порошенко на Форумі у Франківську (ФОТО)

Сьогодні, каже “айдарівець”, на Донбасі значно побільшало російських військових, присутність яких Росія регулярно заперечує. Запевняє, що сам бачив російські документи у взятих у полон вояків.

Про ставлення до своїх ворогів говорить стримано: “Я завжди стараюся поважати свого ворога. Вони також воюють. Я апріорі на початку поважаю людину”.

Якогось простого рецепту, як досягти миру в Україні, пан Шкутяк не дає: “Наша армія вчиться воювати. І нормально вчиться. Вона буде воювати. Треба, щоб більше людей зрозуміли, що це не стосується когось окремого – Сходу України чи окремих людей. Це стосується всіх. І чим більше людей це зрозуміють і візьмуть в цьому участь, тим швидше можна буде вирішити всі питання. Треба завжди боротися”.

На запитання, що для нього було найважче на війні, відповідає: “Я не професійний військовий. Треба вміти забути все, що в тебе є, що ти любиш, бо ці спогади завжди повертають тебе назад і тоді важко йти на якісь ризики, бо хочеться повернутися додому”.

Останню фразу говорить крізь дещо вимушений сміх. Уточнює, що йдеться про дім і сім’ю. І додає: “Воно в тобі є, це насправді основне, що тебе там тримає, але десь треба його глибше заховати в собі”.

“Є люди, які можуть воювати і воюють, і є, які не можуть, – пояснює свою позицію пан Шкутяк. – І вони є і на Сході, і на Заході. У нас в “Айдарі” були люди з цілої України, в тому числі з Луганської і Донецької областей. Наприклад, нас трьох поранило однією міною. Я з Івано-Франківська. Дядя Саша зі Щастя Луганської області і Льоша з Керчі, з Криму. Це щоб зрозуміти”.