Для мешканців та гостей міста провели захопливу екскурсію візуальною програмою Porto Franko Gogol Fest (ФОТО)

Автор: Борис Марія

09 Jun, 2016 17:31

Поділитись публікацією
Для мешканців та гостей міста провели захопливу екскурсію візуальною програмою Porto Franko Gogol Fest (ФОТО)

Сьогодні, 9 червня, в рамках міжнародного міждисциплінарного фестивалю Porto Franko Gogol Fest в приміщені старої друкарні провели цікаву екскурсію візуальною програмою.

Кураторка програми Дар’я Кольцова розповіла, що митцям було цікаво спробувати творити у Івано-Франківську в абстрактному стилі. Автори робіт максимально сконцентровані на кольорі, формі, на візуальних даних. Їхні витвори без горобчиків та квіточок.

“Такий експеримент був зроблений у Франківську. В Україні це прецедент. Безмежно приємно, що це тут”, – сказала вона про мурали, які презентують згодом.

У роботах митців можна простежити втечу від реальності.

“Дійсність розглядається з точки зору утопії, або антиутопії”, – додала вона.

Читайте також: Для іванофранківців та гостей міста готують незвичну візуальну програму з тривалою історією

Десятки людей зацікавлено слухали опис робіт, які представлені у друкарні. Кураторка зазначила, що професійні українські та закордонні фотохудожники хотіли показати море своїми очима: море у Криму – з нотками ностільгії, море в Одесі зобразити так, щоб не було буденно.

Цікаву роботу створив із кераміки та глазурі Олександр Мирошниченко. “Повітряна галіція” – назва проекту Сергія Григоряна, яка демонструє літаючі предмети із фанери, металу та інших матеріалів. Митець Поліна Карпова показала, як виглядають стіни у франківських під’їздах. Це здивували кількох учасників екскурсії, які мешкають у місті, а такого не помічали. Кольцова сказала, що візуальна програма передбачила таке – відкривати місцевим жителям їхнє місто по-новому.

Зацікавила глядачів “Стіна” Мирослава Вайди. Він зробив із старих колонок шпаківні. Також у друкарні зробили “Рослини” з телевізійних антен. А Гера Артемова проектом “Ботанічний сад” показала, на що відволікалася від інформаційного шуму під час Євромайдану.

Також в кімнатах друкарні показують відео-проекти.

Екскурсія тривала більше півгодини. Когось вона захопила, хтось на творчі об’єкти дивися із нерозумінням. Ідея кожної роботи є цікавою і вартою уваги. Виставка триватиме до 8 липня.

Нагадаємо, Porto Franko Gogol Fest стартував відкриттям арт-простору “Drukarnya” (ФОТОРЕПОРТАЖ)