8. Кир Володимир (Війтишин)

08_

Кир Володимир (Війтишин), 56 років, неодружений 

Проживає у єпископській резиденції та користується службовим автомобілем.

Архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви.

Все своє життя присвятив служінню – вивчав і поширював Боже слово навіть тоді, коли це було заборонено. Із однодумцями домігся легалізації Української греко-католицької церкви.  Свого часу був Єпископом–Коад’ютором Коломийсько-Чернівецької Єпархії.  Владика регулює церковні питання, інтронізує єпископів, здійснює візити до парафій. З допомогою Божого сова надихає більше півмільйона вірян.

У 2015 році Івано-Франківськ гідно прийняв Патріарший Собор УГКЦ, на майдані Шептицького з’явився пам’ятник митрополиту, в чому теж є неабияка заслуга Війтишина.

Вплив церкви та її наставників у традиційно релігійній Галичині важко переоцінити. Тому експерти “Галки” очікувано визначили Кир Війтишина одним з найвпливовіших на Прикарпатті.


Думка експерта

Олеся Ткачик, головний редактор malakava.if.ua

Сьогодні Україна переживає непрості часи – війна, економічна та політична криза підточують сили людей. Щоби не зневіритися, їм потрібна підтримка. І саме тоді на допомогу приходить церква і слово Боже, яке вселяє віру і дає сили не тільки рухатися далі, а і допомагати людям, які зневірилися. Цей рік, оголошено Ювілейним роком Божого милосердя. Владика Володимир Війтишин закликав звернути увагу на тих людей, які покинули свої домівки на Сході та Півдні країни, закликав допомогти хворим, убогим та потребуючим. Здавалося би церква вчить лише допомоги ближнім, ба ні, вона намагається допомогти побороти гріхи, які панують у суспільстві. Владика Війтишин, зокрема закликав побороти гріхи хабарництва та корупції, які нищать Україну. Очевидно, якби наші високопосадовці ходили до церкви не лише, щоби мати красиву знимку, яка має підтвердити їх віру у Бога, а насправді намагалися побороти ті гріхи, про які говорить Владика Війтишин, то і Україна швидше би вийшла із кризи та стала процвітаючою державою, на яку наш народ, безумовно, заслуговує.

А кого вважаєте Людиною року Ви?
  • Своя пропозиція

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *