4. Юрій Филюк

YUriy-Filyuk-Antarktida-9759

Юрій Филюк, 33 роки, неодружений

Підприємець-ресторатор, керівник компанії «23 ресторани», громадський активіст, співзасновник урбаністичного проекту «Тепле місто».

Юрій Филюк чи не вперше за історію міста зміг об’єднати навколо себе десятки громадських активістів у намаганнях змінити Івано-Франківськ на краще.

А ще в обласному центрі відкрив сучасні заклади, у яких не бракує відвідувачів. Серед них – «Мануфактура», «Делікація», «Говорить Івано-Франківськ», «Fabbrica», громадський  ресторан Urban Space 100.

Разом із активістами «Теплого міста» реалізовує цікаві проекти, зокрема, такі як Візуальний стиль  міста, мистецькі резиденції за участі світових художників, унікальний для України громадський  ресторан Urban Space 100, 80% зароблених коштів якого йдуть на проекти розвитку міста, парклети, проект «Вивіски», Urban Space Radio, міжнародний архітектурний конкурс Child Friendly Public  Space, проекти розвитку велоінфраструктури, великі спортивні фестивалі та інші. Відтак на задуми Юрка нині рівняються інші міста, і не лише України.

Ресторан «Fabbrica» отримав «срібло» міжнародної ресторанної премії «Пальмова Гілка 2015». Рік  перед тим ресторан визнали кращим в Україні за версією рейтингу delo.ua, а також отримали  нагороду від премії «СОЛЬ».


Думка експерта

Андрій Філіппський, головний редактор газети «Репортер»

Вважаю людиною року Юрка Филюка — разом з його молодим креативним народом із платформи «Тепле місто». Адже місто справді тепліє, це видно. Думаю, наразі це найуспішніша громадська ініціатива у Франківську, що об’єднує багато різних людей за однією головною ознакою — вони прагнуть розвитку і собі, і місту. Результати вже є. Обєднати недурних і прогресивних може лише непересічна людина. Саме тому я голосував за Филюка.

А кого вважаєте Людиною року Ви?
  • Своя пропозиція

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *