2018-ий буде роком серйозних зрушень в аграрній галузі Франківщини, – Савка

Автор: Застава Максим

27 Лют, 2018 19:46

Поділитись публікацією
2018-ий буде роком серйозних зрушень в аграрній галузі Франківщини, – Савка

У вівторок, 27 лютого відбулося засідання «круглого столу» щодо фінансової підтримки агропромислового комплексу області з державного бюджету у 2018 році.

Читайте також: Фоміна – кваліфікований фахівець у сфері реабілітації, – представник уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Микола Макар

Захід відбувся у форматі дискусії, під час якої кожен присутній міг висловити свої думки та висунути пропозиції щодо покращення розвитку агропромислового комплексу.

Перша заступниця голови облдержадміністрації Марія Савка розповіла про фінансову підтримку сільськогосподарських товаровиробників із Державного бюджету у 2018 році. Вона зазначила, що прийдешній рік стане своєрідним початком серйозних зрушень в аграрній галузі, інформує прес-служба облдержадміністрації.

«У 2018 році на підтримку агропромислового комплексу закладено шість мільярдів 300 мільйонів гривень коштів. 70 відсотків з них, а це чотири мільярди, – на розвиток підтримки тваринництва», – акцентувала Савка.

Своєю чергою, перший заступник начальника головного управління статистики в області Юлія Макар доповіла присутнім про особливості проведення обліку великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах, а начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський поінформував про проведення її ідентифікації.

Окрім того, порушували теми ягідництва та садівництва, які за останні роки не мають великого прогресу у розвитку. Проте, за словами Марії Савки, станом на сьогодні, на розвиток зазначеної галузі спрямували 300 мільйонів гривень, 80 відсотків з них на відшкодування закупівлі посадкового матеріалу. Під цю позицію потрапляють продукти не тільки вітчизняні, а й імпортні.

Щодо виплати дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби в 2018 році розповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.